Haal de lente in huis!

Maar hoe doe je dat? Het wordt mooier weer, de deuren en ramen van het huis gaan open, je gaat vaker naar buiten om in de zon te zitten maar binnen blijft het nog zo donker en winterachtig. Hoe haal je de lente in huis? Bij deze een aantal tips en inspiratie!

Begin met de voorjaarsschoonmaak. Na veel binnen zitten tijdens de donkere maanden is het fijn om eens goed op te ruimen en te poetsen! Dikke plaids, sloffen, dikke gordijnen, alles aan kant!

Verse bloemen op tafel voor de hand liggend maar doen het altijd goed! Een mooi lenteboeket met typische lentebloemen zoals anemonen, tulpen, narcissen, pioenrozen, ranonkels, irissen en seringen. Ook bloesemtakken geven een mooie lente touch aan je interieur.

Maak gebruik van frisse stoffen zoals van katoen of linnen materialen. Dikke stoffen zoals fluweel en wol horen niet echt bij de lente. Vervang je donkere zware gordijnen met lichte en transparante gordijnen. Je  maakt meteen gebruik van het natuurlijke licht in je woning.

Foto’s en wanddecoratie Vervang je wanddecoratie voor iets nieuws en verfrissend. Bijvoorbeeld aan een canvas van een zonnig landschap, mooie bloemen, of een ander mooi lente tafereel.

Voorjaarskleuren!
 Vrolijke kleuren of naturel en puur voor een lekker gezellig en zomers interieur.

Deze tips zijn niet alleen heel gemakkelijk om te doen, maar ze zijn ook snel en niet al te duur! in een mum van tijd tover jij jouw interieur om tot een mooi lente interieur. Haal de lente in huis en geniet van dit prachtige seizoen!

Groetjes Ellen


Stoffen van Designers Guild

 

Pin It on Pinterest